perjantai 18. maaliskuuta 2016

Yritys ja yrittäjä haastattelu LauraW

Olen harjoittelussa jyväskyläläisessä LauraW nimisessä parturi-kampaamo liikkeessä. Yrityksessä työskentelee tällä hetkellä yrittäja Laura Waajakoski, liikkeessä on paikka kahdelle kampaajalle. Liike on sijaitsee Väinönkadulla ja on ollut siinä noin vuoden verran. Yritys tarjoaa kaikenlaisia parturi- ja kampaamo palveluja, lisäksi meikkauspalveluita.

Yrityksen historia:
Laura on halunnut aina oman liikkeen ja noin vuosi sitten hän päätti että nyt on aika ja samalla myös muutkin palaset loksahtivat myös paikoilleen mm. löytyi hyvät liiketilat.

Yrityksen toiminta periaatteet; 
Yritys haluaa tarjota asiakkailleen arjen luksusta, palvellen ihmiseltä ihmiselle. Lauralle on myös tärkeää ajan hermolla pysyminen ja jatkuva kehitys, tähän liittyen erilaiset koulutukset ja muodin seuraaminen. Yrityksessä on myös hyvin lämmin ilmapiiri kampaajan ja asiakkaan välillä, aito ihmisen kohtaamisenkyky on tärkeä ominaisuus kampaajalle.

Koulutustausta: 
Laura on kouluttautunut hiusmuotoilijaksi ja meikkaaja maskeeraksi Jyväskylässä Aki Korpisella.

Normaali työpäivä:
Työpäivät ovat yleensä iltapainotteisia, eikä varsinaista työaikaa ole - päivät voivat olla helposti jopa 10 tuntisia. Vastapainoksi on myös lyhyempiä päiviä. Työpäivät määräytyy hyvin pitkälti asiakkaan tarpeen mukaan,

Työn haasteet, kokemuksia jne:
Laura kokee työnsä parhaiksi puoliksi monipuolisuuden, ihmisten ilahduttamisen ja kokonaisuuksien tarjoamisen (hiukset ja meikki). Lisäksi palautteen saa asiakkaalta heti, näkee suoraan työnsä tuloksen ja pääsee kokemaan onnistumisen hetkiä. Haasteiksi hän kokee työnajan, joka on hyvin erilainen kuin esimerkiksi niillä, joilla on selkeät työajat. Lisäksi lomien pitäminen on hankalaa tällä hetkellä, sillä hän joutuu pitämään liikettään kiinni. Oman liikkeen perustamisen jälkeen Laura on onnellinen saadessaan tehdä rakastamaansa luovaa käsityötä. Hänen mukaansa on ollut mukava huomata kuinka vanhat sekä uudet asiakkaat ovat löytäneet liikkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti